Ahir va ploure i vam aprofitar per, en lloc d’estudiar,
matar es temps a sa cuina. Feia temps que ens voltava sa mosca de fer galetes
decorades i per fi ens vam decidir. Tot i que va ser sa nostra primera vegada
creiem que van sortir força bé!
Ingredients (per ses galetes)
- 200 g de farina.
- 100 g de farina de blat de moro (maicena).
- 125 g de sucre.
- 1 cullaradeta de llevat en pols.
- 75 g de mantega a temperatura ambient.
- Dos ous.
NOTA: si voleu que tenguin un sabor més
especial s’hi pot afegir canyella, ratlladura de taronja o llimona, essència de
vainilla…
Ingredients (per sa glaça)
- 225 g de sucre en pols.
- 1 clara d’ou.
- Colorant alimentici en pasta.
Elaboració
1. Mitja hora abans treu sa mantega de sa nevera
perquè estigui a temperatura ambient.
2. Mescla en un bol sa farina, sa farina de blat de
moro, sa sucre i sa culleradeta de llevat en pols.
3. Afegeix sa mantega i els dos ous i pasta amb ses
mans fins a obtenir una pasta uniforme.
4. Aplana amb un corró de manera uniforme i talla amb
motlles.
5. Cou ses galetes durant 10 minuts a 180º i deixa que
es refredin.
6. Mentrestant divideix sa sucre en pols en bols per
tal d’obtenir diferents colors.
7. Afegeix a cada bol una cullaradeta de sa clara d’ou
batuda.
8. Tinta sa pasta dels colors que prefereixis, omple sa màniga pastissera i... A DECORAR! Pots realitzar els dibuixos que més
t’agradin, escriure lletres o fer sanefes... només necessites un poc de pràctica.
NOTA: Afegir més o menys clara d’ou a sa sucre en pols
per fer sa glaça condicionarà sa seva fluidesa. Resulta més fàcil fer dibuixos
si sa glaça té una consistència bastant espesa encara que per rellenar és més efectiu si sa mescla és més cremosa.
Una bona idea per a sa presentació: posar-ho dins
d’una capseta de colors i regalar-ho o, senzillament, menjar-te-les tu!
Així van quedar ses nostres:
Com que jo les he provat, puc ben dir que estaven molt bones!
ResponEliminaÀnims i a fer cosetes!!!